Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Έκθεση φωτογραφίας:«Ζωές στο δρόμο»(Τεχνόπολις,Γκάζι)

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ζωές στο δρόμο» ξεκινάει την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 στην αίθουσα Άγγελος Σικελιανός της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011.

Πέντε καταξιωμένοι Έλληνες φωτογράφοι, οι Δημήτρης Μιχαλάκης, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Νίκος Πηλός, Άγγελος Τζωρτζίνης, Ιάκωβος Χατζησταύρου, με τη συμμετοχή του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου, εστιάζουν στην πιο ακραία μορφή φτώχειας: το τραγικό φαινόμενο των αστέγων συμπολιτών μας, που πλέον έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Πρόκειται για μια έκθεση που η σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία την φέρνει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Οι φωτογραφικές μαρτυρίες των Ελλήνων φωτογράφων θα πλαισιωθούν από την προβολή έργων μιας άλλης ξεχωριστής έκθεσης «Ματιές του δρόμου», η οποία είναι μια σύνθεση φωτογραφιών που τράβηξαν άστεγοι, πωλητές της εφημερίδας δρόμου «The Big Issue”.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20.30

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Γκολ στη φτώχεια» και της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων. Την διοργάνωση – παραγωγή της έκθεσης έχει αναλάβει η www.streetpaper.gr, ενώ το συντονισμό και την επιμέλεια η κ. Ρενάτα Κωνσταντίνου (Lightroom projects). Ο Δήμος Αθηναίων και το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων υποστηρίζουν την καμπάνια «Γκολ στην Φτώχεια» και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Αστέγων. Κύριος υποστηρικτής της προσπάθειας είναι για τέταρτη συνεχόμενη φορά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Είσοδος Ελεύθερη

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 12.00 – 22.00

Ημερομηνία : Έναρξη 15/11/2011 Λήξη 23/11/2011
Χώρος - Αίθουσα : Κτίριο Δ4 (Δ4) Αίθουσα "Άγγελος Σικελιανός" (Δ4)

Για περισσότερες πληροφορίες: www.streetpaper.gr, www.homelessworldcup.org