Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Ημερες Βιβλιοθηκων στη Θεσσαλονικη 10/10-25/11Οι δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την πόλη ζωντανεύουν τα βιβλία και τις ιστορίες τους.
Οι βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνοντας τον ρόλο τους ως ανοιχτά πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα αλλά και ως χώροι δημιουργικής έκφρασης διοργανώνουν εκδηλώσεις και πραγματοποιούν δράσεις προσφέροντας στον πολίτη τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά.
Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνουμε σε όλες τις βιβλιοθήκες μας κύκλο ποικίλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους με τον γενικό τίτλο «Ημέρες Βιβλιοθηκών» από 13 – 25/11/2011 θέλοντας να εξελίξουμε τη σχέση μας με τους πολίτες της πόλης. Πάνω από 100 εκδηλώσεις για το βιβλίο, το παραμύθι, τη μαγειρική, την υγεία κι ένα σωρό άλλα θέματα που θα διαφωτίσουν και θα ψυχαγωγήσουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους των βιβλιοθηκών.
Οι «Ημέρες Βιβλιοθηκών» αρχίζουν στον υπαίθριο χώρο γύρω από την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011.
Η βραδιά ξεκινάει με το υπαίθριο παζάρι βιβλίων, στο οποίο οι βιβλιόφιλοι μπορούν να βρουν παλιά και νέα βιβλία σε συμβολική τιμή. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός. Τα «5 σαξόφωνα» από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα συνοδεύουν αρχικά μουσικά την εκδήλωση, ενώ αργότερα η μουσική μπάντα «Milky Lady & the Cookies» θα ανεβάσουν τους ρυθμούς παίζοντας swing n’ jazz και οι Cool Cats θα χορέψουν στους ξέφρενους ρυθμούς της μουσικής ελπίζοντας να μας παρασύρουν μαζί τους.
Ώρα έναρξης 19:30, μπροστά στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27 & Αλεξάνδρου Σβώλου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.thessaloniki.gr

artivist.gr