Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ"


Διαλέξεις του καθηγητή Πλάτωνα Ριβέλλη.

Η μεγαλύτερη πηγή χαράς, αλλά και προβλημάτων, οφείλονται στους ακατάλυτους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ των μελών μιας οικογένειας. Γι' αυτό και τόσο ο κινηματογράφος όσο και η φωτογραφία έστρεψαν πολύ συχνά το ενδιαφέρον τους πάνω στις οικογενειακές σχέσεις. Η ανάλυση του τρόπου προσέγγισής τους μέσα από το φακό του κινηματογράφου ή της φωτογραφίας θα δώσει αφορμή για την αναφορά στο έργο πολλών μεγάλων δημιουργών.

Στη διάρκεια των διαλέξεων θα προβληθούν κινηματογραφικά αποσπάσματα από το έργο σκηνοθετών: Pedro Almodovar, Ingmar Bergman, John Cassavetes, Vittorio De Sica, Elia Kazan, Nanni Moretti, Yasujiro Ozu, Pier Paolo Pasolini, Nicholas Ray, Jacques Tati, Douglas Sirk, Andrei Tarkovsky, Luchino Visconti, καθώς και φωτογραφίες των φωτογράφων: Tina Barney, Harry Callahan, Julia Margaret Cameron, Elinor Carucci, Eileen Cowin, Roy De Carava, Arnaud Claass, William Eggleston, Walker Evans, Nan Goldin, Craigie Horsfield, August Sander, Diane Arbus, Ralph Eugene Meatyard.

Για συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτείται προεγγραφή και καταβολή του κόστους συμμετοχής. Δείτε τους όρους εγγραφής στο παρακάτω Link.

Οι προγραμματισμένες για τον Μάιο διαλέξεις του Πλάτωνα Ριβέλλη με θέμα «Οικογενειακές Σχέσεις ή η καταδίκη της ευτυχίας» δεν θα πραγματοποιηθούν και μεταφέρονται για τις Τετάρτες του Οκτωβρίου του ίδιου έτους (28 Σεπτεμβρίου & 5,12, 19, 26 Οκτωβρίου 2011).

Ελληνοαμερικανική Ένωση
Μασσαλίας 22, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103680900     

Τετάρτη: 20:30 με 22:30

Εισιτήρια
25€ για το σύνολο των διαλέξεων
7€ για κάθε μεμονωμένη διάλεξη (δυνατότητα εγγραφών μόνο την ημέρα της διάλεξης, περιορισμένη διαθεσιμότητα)

artandlife.gr