Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Η γυμνή αλήθεια

Μια ολόκληρη ώρα καθυστέρησε το Naked Bike Run, η γυμνή ποδηλατοπορία στο κέντρο της πόλης, που τελικά ήταν ...ημίγυμνη. Ο λόγος; Η σύλληψη ενός ξένου ποδηλάτη για "προσβολή της δημοσίας αιδούς" (μάθετε εδώ ποιος είναι).

Για μια ακόμη φορά η πόλη του Άνθιμου και του Ψωμιάδη έδειξε τα ανεξάντλητα αποθέματα ...συντηρητισμού που διαθέτει. 5 κλούβες των ΜΑΤ, περιπολικά, ανακριτικά, οχήματα της Ασφάλειας, μηχανές της ομάδας Ζ και αστυνομικοί περισσότεροι σε αριθμό από τους διαδηλωτές (!!) ήταν εκεί για να διαφυλάξουν τα "χρηστά ήθη" της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με το μεγαλύτερο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ηχορύπανσης στην Ευρώπη. Κύριος λόγος: η αλόγιστη χρήση αυτοκινήτων και η έλλειψη εναλλακτικών μέσων (μαζικής και μη) μεταφοράς. Αντί να προβεί σε μία "πράσινη"-συμβολική κίνηση, η διοίκηση της αστυνομίας και ο κρατικός μηχανισμός, προτίμησε να επιστρατεύσει ολόκληρο στρατό μηχανοκίνητων μέσων για να προστατεύσει τους "καλούς χριστιανούς" από τους τσίτσιδους, ρέμπελους αντάρτες.

Τελικά όμως, όλοι τον ίδιο αέρα δεν αναπνέουμε?

(φώτο: www.thess.gr)