Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΤΕDx Thessaloniki: Οι δρόμοι της πρωτοπορίας περνούν από τη Θεσσαλονίκη.

H σκέψη αναζητεί δρόμους; Αναζητεί βήμα για να εκφραστεί; Έτσι φαίνεται.

Τι είναι το TED?

To TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποσκοπεί στη διάδοση καινοτόμων και πρωτοποριακών ιδεών μέσω του διαδικτύου. Ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια από την Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Πλέον αποτελεί βήμα έκφρασης για εκατοντάδες ανθρώπους και πηγή έμπνευσης για χιλιάδες θεατές ανά τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το TED.com.

Τι είναι το ΤΕDx Thessaloniki?

Μετά από μισό χρόνο προετοιμασιών, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες ήταν πράγματι πυρετώδεις, το πρώτο TEDxThessaloniki είναι γεγονός. Τέσσερις εξαιρετικοί ομιλητές μοιράστηκαν τις ιδέες τους με το κοινό σε μια εκδήλωση που είχε έντονο άρωμα και ατμόσφαιρα από… TED!

Μετά από ένα εισαγωγικό βίντεο και μια σύντομη παρουσίαση του TED και του TEDx, προβλήθηκε η πρώτη βιντεοσκοπημένη ομιλία του TED. Πρόκειται για μια ομιλία του Chris Anderson, όταν το 2002 προσπαθούσε να μεταφέρει το όραμα του στους TEDsters για το TED του μέλλοντος. Είχαμε έτσι την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι ιδέες, που το 2002 ίσως ελάχιστοι πίστευαν ότι θα γίνονταν πράξη, οκτώ χρόνια μετά αποτελούν πραγματικότητα. Κάτι που ίσως συμβεί και με τις ιδέες, που παρουσιάστηκαν στο TEDxThessaloniki.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο http://www.tedxthessaloniki.com.

Σύντομα διαθέσιμα τα video από τις ομιλίες του TEDx Thessaloniki!
Κείμενο - Φώτο: http://www.tedxthessaloniki.com